otsavalo

Otsavalo

Juolahtipa kerran mieleeni mökillä, kun laiturilta katselin tyynessä rantavedessä ”makoilevaa” n. 40 cm Haukea, että onnistuiskohan tuolla otsavalolla katsella kaloja veneestä käsin.

Joten kun koitti tilaisuus, että oli pimeää, sekä tyyntä, niin lähdin veneellä hiljalleen lipumaan rannan tuntumassa katse terävästi kiinnittyneenä Otsavalon keilaan, joka valaisi veden pohjaa.

Ei mun kovin pitkään tarvinnut lipua, kun ensimmäinen Ahven näyttäytyi kiven kupeesta ja kohta toinenkin. Hengitykseni miltei salpaantui, kuin näin Otsavalon keilassa reilu puolen metrin Hauen.

Olin ihan myyty tälle harrastukselle ja katselin monta kertaa kaloja juuri tällä tavoin, Otsavalon avulla.

Nyt tässä myöhemmin puhuin naapurimökin kaverilleni, kun heillä oli lapsenlapsi viettämässä mökkiviikonloppua, että jos illalla tyyntyy, niin viedään tuo 5-vuotias poika veneretkelle ja ei kun otsavalot päähän niin, olihan se täydellinen menestys.

Kun pienokainen myöhemmin jutteli innoissaan vanhempiensa  kanssa, niin oli se yhtä riemua – ei meinannut iskä saada suunvuoroa ja silloinkin ihan veneen vieressä pari isompaa Säynävää makoili siinä pohjan tuntumassa. Pikkukaloja sentään nähtiin useita.

Tämä toistettiin sitten viikon päästä seuraavan kerran 5-vuotiaan tytön ja 8-vuotiaan pojan, sekä vielä viikon päästä omien lastenlapsieni kanssa (7-vuotias tyttö ja 5-vuotias poika) ja lopputulos yhtä innostunut, kuin itsellänikin silloin vuosi sitten ensimmäisellä kerralla.

Takaisin otsavalosivulle